+  Dream Forum
|-+  Web razvoj» PHP / MySQL» Mambo Unwritable
Username:
Password:
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Mambo Unwritable  (Pročitano 2620 puta)
biber
Newbie
*

« poslato: 18. Jul 2006, 13:27 »

Pri instalaciji mamaba vecina parametra je podesena na Not Writable (Unwritable). Tako, kasnije pri sredjivanju sajta, manipulacija fajlovima je gotovo nemoguca. Isto tako podesavanja Global Configuration nisu izmeniva, odnosno configuration.php je Unwritable.

Da li iko zna kako promeniti ova podesavanja, odnosno naciniti da fajlovi (svi fajlovi) budi writable?
Sačuvana

a sam samo mašina!
Dream
Administrator
Senior Member

« Odgovor #1 poslato: 18. Jul 2006, 18:09 »

Postovani,

Mogli ste i da kontaktirate podrsku za pomoc, jer su nasi forumi jos uvek slabo poseceni pa mozete dosta cekati na odgovor. Smiley

Potrebno je da putem vaseg FTP klijent programa podesite atribute fajla ili direktorijuma na serveru u koji treba da bude omoguceno pisanje na 777.

Pozdrav,
Sačuvana

Dream Web Hosting Support
www.dreamwebhosting.net Support Desk Knowledge Base Korisnički centar
biber
Newbie
*

« Odgovor #2 poslato: 28. Avgust 2006, 12:57 »

Hvala na odgovoru. Podrska je bila sledeci korak, a na kraju jedino participacijom forum moze da zazivi  Smiley

Dakle, poslusala sam vase isntrukcije, no naisla na drugi problem. Dok permission nekim folderima i fajlovima bez problema menjam, sa drugima imam problema i to pokazalo se da imam problema sa onim fajlovima i folderima koje sam naknadno istalirala (neki tampleti, moduli...). Naime pri pokusaju promene atributa server (program) mi prijavljuje sledece:
[R] 550 Could not change perms on /www/modules/mbt_transmenu: Bad file descriptor

Ukoliko imate ideju kako bih to mogla da ispravim, bila bih vam zahvalna kada bi ste je podelili sa mnom (nama).

Unapred zahvalna (kako za prethodni post, tako i za naredni  Cheesy )
Sačuvana

a sam samo mašina!
biber
Newbie
*

« Odgovor #3 poslato: 28. Avgust 2006, 13:50 »

Nasla za shodno sama sebi da resim problem, pa rekoh da podelim sa buducim korisnicima koji natrce na slicni.

Dakle, nakon promene atributa odredjenim sistemskim fajlovima, global configuration podesavanja postaju writable, sto dozvoljava podesavanje iz admin control panela mamba. Sve sto dalje treba da se ucini jeste da se u global configuration, pod jezickom Server File i Directory Permission podesi na CHMOD new files i CHMOD new directories, a permission podesi na 777.

Pozdrav svima.
Sačuvana

a sam samo mašina!
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: